Meesterschap in jouw coaching

Til je vakmanschap naar een hoger niveau

‹ naar overzicht

Vanuit welke psychologische stroming, visie of met welke methode je ook werkt als coach: je bent zelf het meest waardevolle instrument.

Ontwikkel meesterschap door jezelf als instrument te verfijnen.
Je voelt dan nog zuiverder aan wat er in de ander leeft, omdat je eigen gevoelens, behoeften en belemmerende gedachten niet onbewust doorspelen. Je coacht vanuit je kern, zet je volledige potentieel in en handelt vrij. Jouw unieke identiteit als coach is zichtbaar.

Vakmanschap ontwikkel je in de praktijk

In je opleiding als coach heb je kennis opgedaan en vaardigheden ontwikkeld. Je bent je bewust geworden van jouw handelen en het effect daarvan op jezelf en de coachee. Je bent je bewuster geworden van de invloed van je opvoeding en levenservaring op wie je nu bent.
Als coach ontwikkel je je vakmanschap door te coachen. Heel veel te coachen. En door hierop te reflecteren. Maar de volgende stap, hoe zet je die?

Relatie tussen jou en de coachee: van essentiële betekenis

De relatie tussen jou als professional en je coachee is van significante invloed op het succes van je begeleiding. Het grootste deel van de leervragen waarmee je coachees worstelen, worden zichtbaar en voelbaar in het hier en nu. In de relatie tussen jou en hen.

Op welke manier geef jij de relatie met je coachee vorm? Hoe beïnvloeden je eigenschappen, overtuigingen en waarden jouw coaching? Heb je dat scherp dan ontstaat er meer. Meer aandacht, meer ruimte voor je coachee.

Wil jij van je vakmanschap meesterschap te maken?

Leg dan nog eens je professionele persoonlijkheid onder de loep. Verhelder je zicht op je eigen projecties, overdracht en tegenoverdracht. Verdiep en verbreed je coachvaardigheden.

Hoe groter je zelfbewustzijn, hoe krachtiger je bent als instrument.

Je kunt daardoor steeds fijner afstemmen op wat er leeft in jezelf én in de ander. Dit geeft helderheid in wat er tussen jou en de coachee gebeurt. Je hebt scherper wat jouw rol en functie is in het systeem en patroon waarin de coachee steeds vastloopt. Daarom kun je hier bewuster mee omgaan en datgene doen wat hem of haar écht verder helpt. Jij wordt meester in je vak.

Hoe verdiep je je coachpraktijk bij De Vrije Vloer? Met een opleiding of supervisie – net wat je wilt en wat bij je past, om zelfbewuster te coachen met meer effect.