Coach als psychodramaregisseur

‹ naar overzicht aanbod

Werk jij als coach met psychodrama? En wil jij jezelf hier verder in ontwikkelen? Versterk jouw professioneel handelen en verbreed je interventiemogelijkheden dan met supervisie. We gaan voorbij de technieken en werkvormen. Jouw eigenheid als coach, werkend met psychodrama, staat centraal.

Word meester in je vak, vergroot je zelfbewustzijn en ontwikkel jezelf als zuiver instrument.

Het grootste deel van de leervragen waarmee coachees worstelen, wordt zichtbaar en voelbaar in het hier en nu. Ook in de relatie tussen jou en hen. Op welke manier geef jij deze relatie vorm? En wat is hiervan het effect op je handelen als coach?

Hoe groter je zelfbewustzijn, hoe krachtiger je bent als instrument. Je kunt je steeds fijner afstemmen op wat er leeft in jezelf én in de ander. Dit geeft helderheid in wat er tussen jou en de coachee gebeurt. Je hebt scherper wat jouw rol en functie is in het systeem en patroon waarin de coachee steeds vastloopt. Je kunt hier dan bewuster mee omgaan en datgene doen wat de coachee écht verder helpt.

Til je vakmanschap naar een hoger niveau. Verhelder je zicht op je eigen projecties, overdracht en tegenoverdracht. Verdiep en verbreed je coachvaardigheden.

De supervisie bestaat uit zes dagdelen, verspreid over een half jaar. Wil je weten hoe het jouw manier van werken met psychodrama kan verdiepen? Dat vertellen we je graag.

Voor wie?

Elke coach, supervisor of counselor die werkt met psychodrama en zich hierin verder wil bekwamen. Deze supervisie is interessant voor jou als je:

  • Je eigen potentieel verder wilt ontplooien
  • Je eigen creativiteit meer wilt gebruiken
  • Je sensitiviteit wilt ontwikkelen

Wat levert het je op?

  • Je sensitiviteit is verfijnd
  • Je zelfbewustzijn is vergroot
  • Je bent vrijer, effectiever en creatief in je handelen

Wat gaan we doen?

Je legt nog eens je professioneel handelen onder de loep. Je reflecteert op jouw rol als regisseur. Op je kwaliteiten, overtuigingen, identiteit, persoonlijke waarden en drijfveren. Dit doen we natuurlijk door middel van psychodrama, waarin jouw eigen leervraag leidend is. Je kijkt vanuit verschillende perspectieven naar een situatie en werkt aan integratie van denken, voelen, handelen en zijn. Tijdens de supervisie oefen je ook zelf met psychodramatechnieken en werkvormen. Zo leer je de methodiek nog meer vorm te geven vanuit je eigen creativiteit.
Uiteraard besteden we aandacht aan theoretische onderbouwing en verdieping.

Voorwaarden

Je hebt een leertraject bij ons gevolgd of je hebt je op een andere manier bekwaamd in het werken met psychodrama. Je werkt tijdens de supervisie als uitvoerend professional met psychodrama in de praktijk.

Ervaringen Supervisie - Coach als psychodramaregisseur