De Proeverij

‹ naar overzicht aanbod

Een dagje proeven, zien en ervaren wat psychodrama voor jou als coach, counselor of supervisor én voor je klanten kan betekenen. Je oefent spelenderwijs met een aantal psychodrama technieken. Je ervaart de kracht én het effect van deze methode.

Ervaar in deze workshop hoe psychodrama jouw persoonlijke ontwikkeling en professioneel handelen kan verrijken.

De rijkdom van werken met psychodrama komt het beste tot zijn recht in een kleine groep. Het uitspelen van een leervraag in een levensechte scene geeft een rijkdom aan nieuwe inzichten. Daarom starten we de dag met het uitwerken van een of twee concrete leervragen in de groep. We werken met leervragen uit jullie eigen beroepspraktijk.

Een herkenbare of juist compleet andere leervraag: beide vergroten je inzicht en verbreden je professionele blik.

In de middag ga je in twee- of drietallen actief aan de slag en oefen je met een techniek of werkvorm. Je ervaart het effect in de rol van begeleider en als klant. Past deze manier van werken bij mij? Wat vraagt het van mij als professional? Voor welke klanten en welke leervragen is deze manier van werken geschikt?

Dubbelen op de onderstroom? Spiegelen én kruip in de huid van… We vertellen je graag meer over deze manier van ervarend leren en werken. En hoe het jouw beroepspraktijk kan verrijken. Stuur ons een mailtje of bel. Dan denken we graag met je mee.

Voor wie?

Elke coach, supervisor of counselor die de kracht en effectiviteit van de methode psychodrama wil ervaren. Deze workshop is interessant voor jou als je:

 • (Meer) ervaringsgericht wilt werken
 • Op zoek bent naar vernieuwing en inspiratie
 • Houdt van een pittige en uitdagende manier van leren

Wat levert het je op?

 • Je toolkit is uitgebreid
 • Je hebt nieuwe ideeën en inspiratie voor je werk
 • Je hebt plezier en ontvangt collegiale feedback

Wat gaan we doen?

 • Kennismaking
 • Psychodrama in de groep
 • Lunch: een wandeling met de groep of even tijd voor jezelf
 • Psychodrama in individuele begeleiding
 • Afronding

Ervaringen Workshop - De Proeverij

Astrid de la Fuente, Kringconsult, communicatieadviseur, trainer en coach.”

“Ik heb ondervonden hoe krachtig deze creatieve vorm van ervaringsgericht leren is. Indrukwekkend hoe snel en diepgaand mensen tot inzicht komen in hun vraag en hun dieperliggende overtuigingen. Ook voor mij als ‘tegenspeler’ in het spel van de inbrengers erg leerzaam. Van onze ‘regisseurs’ heb ik prachtige, stimulerende en respectvolle interventies gezien. Het geleerde bleek bovendien gelijk toepasbaar in mijn eigen praktijk. Mij heeft deze workshop geïnspireerd en voor mij is volkomen duidelijk: dit smaakt naar meer… Een aanrader, deze workshop

Marion van Hoof, mindfulness trainer, loopbaanadviseur

‘Mijn kennismaking met psychodrama had meteen impact. Het verhelderde mijn zicht op een persoonlijk dilemma op een onverwachte manier. Het resultaat is dat ik me vrijer voel in het maken van keuzes. Dank daarvoor Hettie en Gerard.’

Paula de Loor, coach

“Ik wilde tools en oefenen met ervaringsgericht werken en dat heb ik volop gekregen. Kijken naar hoe Hetty en Gerard dat doen was een fijn voorbeeld. Ik ben lekker met mijn vak bezig geweest, met nieuwe vakgenoten op een prachtige plek. Echt voedend.”

Gea Schonewille, directeur ROC en coach

Ik wilde graag wat vlieguren in coaching, deze heb ik kunnen maken, begeleid/ voorzien van feedback. Leuk, fijn en nodig. Fijne groep waarin er vertrouwen was en een goede spirit hielp mee.

Henriette, docent en coach

“Ik vind psychodrama een fantastische manier van werken, past bij mij. In dit specifieke geval heb ik zowel tools in handen gekregen en mijn zelfvertrouwen hernomen.”