Groepssupervisie voor coaches

‹ naar overzicht aanbod

Waarom zou je als coach in supervisie gaan? Wat is supervisie? Waarin verschilt supervisie van coachen? Hoe werkt het? En wat levert het je op?

Ervaar in deze workshop hoe supervisie door middel van psychodrama jouw persoonlijke ontwikkeling en professioneel handelen kan verrijken.

Supervisie: een vrije ruimte voor reflectie

In supervisie staat leren van je eigen werkervaringen centraal. Met je leervragen als leidraad reflecteer je op wie je bent als persoon, in je rol als coach en in de context waarin je werkt. Centraal staat de integratie van je denken, voelen en handelen. Supervisie is een cyclisch leerproces waarbij je van binnenuit leert en je eigen antwoord vindt op je vragen.

Supervisie richt zich op de verdere ontwikkeling van jezelf als instrument en op het inzetten van je volledige potentieel.

Psychodrama

Psychodrama is een ervaringsgerichte manier van leren. Je werkt een individuele leervraag uit in een levensecht spel. De methode werkt zo krachtig omdat je ervaart, reflecteert en actief experimenteert met nieuw gedrag. Psychodrama versterkt het leerproces van binnenuit. Je komt sneller tot de kern, bij je gevoel en bij je onbewuste kennis. Nieuwe interventies die daaruit ontstaan zijn krachtig en effectief. Juist omdat ze vanuit jezelf komen. Je handelt authentiek.

Met psychodrama als instrument leer je – samen met de ander- alles over jezelf.

Supervisie door middel van psychodrama. We vertellen je graag hoe deze vorm van professionalisering jouw beroepspraktijk kan verrijken.

Voor wie?

Elke coach, counselor of vaktherapeut die de waarde van supervisie d.m.v. psychodrama wil ervaren.
Deze workshop is interessant voor jou als je:

  • Op zoek bent naar vernieuwing en inspiratie
  • Jezelf als instrument verder wilt ontwikkelen
  • Het leuk vindt om met en van collega’s te leren
  • Houdt van een prikkelende en uitdagende manier van leren

Wat levert het je op?

  • Je hebt nieuwe inzichten en handelingsalternatieven
  • Je hebt plezier en ontvangt collegiale feedback

Wat gaan we doen?

Na een korte kennismaking werken we twee of drie individuele leervragen uit in de groep. Dit doen we op dezelfde manier als tijdens een bijeenkomst in onze supervisietrajecten. Je bent actief betrokken bij de uitwerking van elkaars leervragen. Hierdoor is het leerrendement voor iedereen hoog. Daarnaast is er tijd voor theoretische onderbouwing. We ronden af met een evaluatie en een drankje.

Voorwaarden

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in je vakgebied.Je werkt als uitvoerend professional.

Ervaringen Workshop - Groepssupervisie voor coaches