Coachen op de vloer: werken met dilemmastoelen

‹ naar overzicht

Zal ik iets wel of niet doen? Kies ik voor A of kies ik voor B? Met deze werkvorm krijgt de coachee duidelijkheid over de aspecten die een rol spelen in zijn dilemma en de manier waarop hij zichzelf hierin gevangen houdt.

Wat wordt onze nieuwe bedrijfsnaam?

In de periode dat wij bezig waren met zoeken naar een nieuwe bedrijfsnaam bleven we hangen op twee opties.Centrum voor ervaringsgericht leren en De ervaringsplaats.

Een centrum voelde te groot, te pretentieus, te omvangrijk. En toch sprak het ons ook wel aan. Een mooie plek waar we samen met vakgenoten zouden kunnen werken. De ervaringsplaats is kleiner. Een plek waar je gemakkelijk naar toe kan, open en laagdrempelig. Waar spelen, ervaren, creativiteit en plezier de hoofdmoot zijn. Maar dat voelde ook vaag en te vluchtig.

We bleven er maar over wikken en wegen en met denken en er erover praten met elkaar, kwam we er niet uit. Ik vroeg Julia, een collega psychodramatherapeut en intervisiemaatje of ze het dilemma eens met mij wilde onderzoeken. Ik wilde meer helderheid over wat er voor mij rondom deze vraag speelde.

Hoe werken de dilemmastoelen in de praktijk?

Julia vraagt me een stoel te pakken en deze een plek in de ruimte te geven. Ik zet hem in het midden tegen een lange muur. Zo kan ik alles mooi overzien. Dit is de stoel voor mijn bewuste ego.

Ze vraagt me vervolgens een stoel te pakken voor het Centrum voor ervaringsgericht leren. Hier hoef ik niet lang over na te denken. Er staat een mooie grote stevige stoel in de ruimte. Met een hoge rug, een dik stevig kussen en brede armleuningen. Ik zet hem op enige afstand van mijn Ik-stoel, midden in de ruimte. Voor De ervaringsplaats pak ik een kleinere stoel, zonder armleuningen en zet deze bij het raam in de zon.

Stoel voor het Centrum voor ervaringsgericht leren

Ik neem plaats op mijn ego-stoel en Julia vraagt welke stoel het meeste trekt. Dat is de grote stoel. Als ik op de stoel ga zitten zak ik er letterlijk in weg. De achterkant van de stoel voel ik stevig in mijn rug. De stoel zit heerlijk comfortabel en geeft me rust. Het voelt niet als een te grote jas. Het voelt degelijk, enigszins serieus met een beetje humor en plezier. Wanneer we het verder onderzoeken ontdek ik dat deze stoel voor mij ook over iets anders gaat. Mijn eigen centrum, mijn manier van zijn. Zingeving, spiritualiteit. Julia stelt af en toe een vraag of dubbelt. Ik kom bij mijn verlangen om vanuit rust te kunnen werken, om datgene te kunnen doen wat betekenis heeft voor mij.

Julia vraagt me om weer plaats te nemen op de Ik-stoel en te vertellen wat het onderzoeken me opgeleverd heeft. De belangrijkste ontdekking is dat het mij niet gaat om het creëren van iets groots, maar dat werken vanuit mijn eigen centrum (kern) voor mij het belangrijkste is. Dat geeft me innerlijke rust en ontspanning. Met vakgenoten samenwerken vind ik inspirerend, maar het leidt me ook af van wat ik zelf het liefste doe.

Stoel voor de Ervaringsplaats

Hierna ga ik op de stoel bij het raam zitten. Ik word onrustig. Het voelt alsof ik van alles moet, het zet me in de actie. Ik voel ook plezier en dynamiek. Raar, want het leek me zo’n lekker plekje. Een mooie speelplaats. Net als vroeger, onbevangen spelen op straat met iedereen. Ik realiseer me dat dit het vrije kind in mij is die de boel op sleeptouw neemt. Het voelt goed om hier contact mee te hebben, maar ik heb meer kanten. En het kwartje valt. Hier mis ik de rust en wijsheid van de andere stoel.

Conclusie

Tot slot ga ik weer terug naar de Ik-stoel. Julia vraagt me welk inzicht het me opgeleverd heeft en of ik een conclusie kan trekken. Ik realiseer me dat beide stoelen een kant in mij vertegenwoordigen. Ik wil een verbinding en balans vinden tussen deze twee kanten in mezelf. Beide bedrijfsnamen dekken niet de lading. Het zou mooi zijn wanneer we op een nieuwe bedrijfsnaam komen die voor mij beide kanten in zich heeft.

Wat is er veranderd?

Door deze ervaring realiseerde ik me dat beide opties (bedrijfsnamen) niet kloppend zijn. Ik kon ze (en het denken er over) loslaten. Tevens had ik helder wat werkelijk belangrijk voor mij is in mijn werk. Nog geen nieuwe bedrijfsnaam, maar wel het vertrouwen dat die er gaat komen.


Coachen op de vloer is een reeks van korte impressies: zo ziet coaching met psychodrama eruit in de praktijk. En dit is daarvan het effect. Wil je deze manier van werken zelf in de vingers krijgen?Ontdek onze leertrajecten voor coaches en supervisoren.