Je persoon als begeleider centraal

‹ naar overzicht aanbod

Jouw professioneel handelen als coach en je persoonlijke ontwikkeling. Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. In coaching supervisie versterk je beide en krijg je meer inzicht in het effect van je interventies. Ervaar hoe het ook anders kan en ontwikkel jezelf als coach én als persoon.

Supervisie: een vrije ruimte voor reflectie

In supervisie staat leren van je eigen werkervaringen centraal. Met je leervragen als leidraad reflecteer je op wie je bent als persoon, in je rol als coach en in de context waarin je werkt. Centraal staat de integratie van je denken, voelen en handelen. Supervisie is een cyclisch leerproces waarbij je van binnenuit leert en je eigen antwoord vindt op je vragen.

Supervisie richt zich op de verdere ontwikkeling van jezelf als instrument en op het inzetten van je volledige potentieel.

Psychodrama

Psychodrama is een ervaringsgerichte manier van leren. Je werkt een individuele leervraag uit in een levensecht spel. De methode werkt zo krachtig omdat je ervaart, reflecteert en actief experimenteert met nieuw gedrag. Psychodrama versterkt het leerproces van binnenuit. Je komt sneller tot de kern, bij je gevoel en bij je onbewuste kennis. Nieuwe interventies die daaruit ontstaan zijn krachtig en effectief. Juist omdat ze vanuit jezelf komen. Je handelt authentiek.

In groepssupervisie leer je persoonlijker en diepgaander dan in een intervisiegroep.

Misschien wil je je in de supervisie richten op het contact met je coachee. Wellicht heb je een context-gerelateerde leervraag: je wilt meer inzicht in je omgang met opdrachtgevers. Of in hoe je omspringt met verschillende – soms tegenstrijdige – belangen. We kijken systemisch vanuit verschillende invalshoeken naar de situatie. Wat is de wisselwerking tussen jou en de ander?

Tussen de bijeenkomsten heb je ruimte om nieuwe inzichten en handelingsalternatieven toe te passen in je eigen praktijk. Dat levert weer nieuwe ervaringen op. En eventueel leervragen voor de volgende keer.

De supervisie bestaat uit zes dagdelen, verspreid over een half jaar. Wil je weten hoe het jouw manier van coachen kan verrijken?Dat vertellen we je graag.

Voor wie?

Supervisie is interessant voor coaches die verandertrajecten begeleiden in organisaties of teams en individuele medewerkers coachen. Voor mobiliteitsadviseurs, loopbaancoaches, executive coaches en life-coaches. Voor alle coaches die het beste uit zichzelf willen halen en van hun vakmanschap meesterschap willen maken.

Supervisie is interessant voor jou als je:

  • Jouw eigen potentieel verder wilt ontplooien
  • Je stijl van werken verder wilt ontwikkelen
  • Op zoek bent naar verdieping, vernieuwing en inspiratie
  • Effectiever om wilt gaan met complexe vraagstukken

Wat levert het je op?

  • Je hebt nieuwe inzichten en handelingsalternatieven
  • Je bent vrijer en effectiever in je handelen
  • Je interventiemogelijkheden zijn uitgebreid
  • Je houdt plezier in je werk en blijf vitaal

Wat gaan we doen?

In groepssupervisie werken we elke bijeenkomst twee of drie individuele leervragen uit in de groep. Je bent actief betrokken bij de uitwerking van elkaars vragen. Hierdoor is het leerrendement voor iedereen hoog. Tevens kun je oefenen met een aantal psychodrama-technieken, die je direct kunt inzetten in je eigen praktijk.

Voel je meer voor een individueel traject? Dat kan ook.

Voorwaarden

Je hebt een opleiding tot coach of counselor gevolgd. Tijdens de supervisie werk je als uitvoerend professional.

Ervaringen Supervisie - Je persoon als begeleider centraal

Caroline Renette, In Essence, danscoach

“Een ervaringsgerichte groepssupervisie die door de vorm, psychodrama, zeer direct en inzichtelijk werkt. Absoluut een aanrader voor elke coach die zich verder wil ontwikkelen en zicht wil krijgen op de eigen onbewuste processen.”

Ellien Welch, loopbaanprofessional, mobiliteitsadviseur

Het meest trots ben ik op hoe we tijdens de supervisie met elkaar hebben samengewerkt. Respectvol naar elkaar, iedereen kreeg de ruimte en pakte de ruimte. In verbinding met elkaar de verdieping zoeken.

Vanuit rust functioneel ik het beste. dan hoor ik waar het echt om gaat Dan heb ik de ruimte om de ander echt te ontmoeten. Daardoor meer effect in mijn coaching.

Denice van Appeldoorn, coach en trainer

“Deze groepssupervisie was een heel nieuwe vorm van begeleiding voor mij. Ik heb in deze groep onwijs veel ervaren. Het naspelen van situaties heeft m’n ogen elke keer weer doen openen. Ik kan zeggen dat ik echt hele grote stappen heb gemaakt.”