Loopbaancoaching

Loopbaancoaching vergroot jouw ruimte om eigen keuzes te maken en de kans op een baan die het beste bij je past.

Voor wie?
  • Als je toe bent aan een nieuwe stap in je carrière en niet goed weet welk werk echt bij je past
  • Als je je sollicitatievaardigheden wilt verbeteren
  • Als je in je huidige baan beter tot je recht wilt komen
  • Als je niet meer gelukkig bent in je werk en/of het werk put je uit

Wat gaan we doen?

Onderzoeken

Je gaat onderzoeken wat je kwaliteiten zijn, waar je energie van krijgt, blij van wordt en wat je drijfveren zijn. En uiteraard welke baan, rol of functie het beste daarbij past. Hoe je deze keuzes kunt realiseren en waar je kansen liggen.

Actie

Je gaat hiervoor actief aan de slag met verschillende opdrachten. Om meer zicht te krijgen op de arbeidsmarkt ga je netwerken. Indien gewenst kan ik je ondersteunen bij concrete sollicitaties met je CV en brief, (online) profilering en voorbereiding van gesprekken.

Doorbreken van belemmerende patronen

We gaan ook aan de slag met patronen die je in de weg zitten om te ontdekken en te voelen wat jij zelf het liefste wilt. En wat je weerhoudt om hiervoor te gaan staan, zodat je de gewenste werkplek ook daadwerkelijk kunt realiseren. Daarbij kijken we naar je geschiedenis en is er ruimte voor het vertellen van je verhaal.

Oefenen en experimenteren

In de bijeenkomsten kun je ook oefenen en experimenteren met nieuwe gedrag. Bijvoorbeeld in het voeren van netwerk- en sollicitatiegesprekken. Of in het aangeven van je grenzen en zeggen wat je graag wilt in gesprek met je leidinggevende en collega’s.

Loopbaancoaching: Wat levert het je op?
  • Je maakt keuzes vanuit je hart en hoofd samen
  • Je hebt zelf (weer) het stuur in handen
  • Je zet jezelf krachtig neer in sollicitatie- en netwerkgesprekken
  • Je bent duidelijk voor anderen in wat je wilt en niet wilt

Wil je meer weten? Bel of mail Gerard. Hij vertelt je graag meer.

Praktisch

Aantal bijeenkomsten
Wordt in overleg afgesproken.
Gemiddeld 6 – 8

Begeleidingsvorm
Individueel

Duur bijeenkomst
1 – 1,5 uur

Data
Afspraken in overleg

Locatie
De Meern

Ervaringen – Loopbaancoaching

Ik heb vier loopbaangesprekken gehad bij Gerard en elke keer ging ik weer iets wijzer en met stof tot nadenken naar huis. Dat was heel fijn. Want ergens zaten de ideeën wel in mezelf, maar ze kwamen er nog niet uit. Gerard stelt vragen en liet me kleine opdrachten en oefeningen doen waardoor ik meer inzicht kreeg en zelf heb ervaren wat ik in de nabije toekomst graag wil  in een baan. En dat geeft meer focus in de zoektocht. Gerard is een fijn, rustig mens en ik vond het hele fijne begeleiding. 

MD, marketing- en communicatieadviseur

 

Gerard is oprecht geïnteresseerd, deskundig en creatief. Hij blijft positief maar durft ook scherpe vragen te stellen zodat je echt verder komt in je (loopbaan)ontwikkeling. De gesprekken en het oefenen hebben mij minder laten denken en moed gegeven om dichtbij mezelf te blijven tijdens sollicitatiegesprekken. Ik heb er veel aan gehad.

SO, gezinsbegeleider, maatschappelijk werker

 

Gerard hielp me beseffen dat het mijn proces is. Door te beginnen met: ‘Waar kan ik je bij helpen?’ Dat maakte me actief en ik kwam voorbereid naar de gesprekken. Ik kwam zelf vaak tot ontdekkingen door de vragen, de oefeningen en het spiegelen van Gerard. Ik heb de coaching als enorm prettig ervaren En het heeft me ook erg geholpen mijn werktransitie succesvol te doorlopen. Gerard is rustig, bescheiden en bedachtzaam. Dat was misschien wel het fijnst.

CS, buurt- en jongerenwerker

Misschien vind je dit ook interessant

Wat is psychodrama?

Psychodrama is een ervaringsgerichte, verdiepende en actiegerichte manier van begeleiden.

Verdiepend en actiegericht

Dat is de essentie van onze manier van begeleiden. Spelenderwijs kom je tot de kern en ontstaat er ruimte om te experimenteren met ander gedrag.