Verdiepend en actiegericht begeleiden

‹ naar overzicht aanbod

In deze eerste drie dagen ga je zelf actief aan de slag met verschillende psychodrama-technieken. Deze kun je direct gebruiken in je eigen praktijk.

Je oefent en ervaart zelf het effect. Zowel in je rol als professional als in de rol van je cliënt. Experimenteer en ervaar hoe het ook anders kan.

Voor wie?

Coaches, counselors, psychologen, therapeuten en hulpverleners in de jeugdzorg en GGZ.

Wat levert het je op?

  • Je komt sneller tot de kernt
  • Je creëert leerervaringen die beklijven
  • Je toolkit is uitgebreid

Wat gaan we doen?

We gaan de vloer op. Je leert dubbelen op de onderstroom en werken met stoelen, rolwissel, voorwerpen en posities in de ruimte. Daarnaast besteden we aandacht aan innerlijk waarnemen, waarnemen van de ander en waarnemen in interactie. Je leert werken met beeldspraak, metaforen en stiltes.

Psychodrama zet jou en je cliént letterlijk in beweging.De methode werkt zo krachtig omdat je doet, ervaart en reflecteert.

Werkwijze

We werken met casuïstiek uit jullie dagelijkse praktijk. Jullie leervragen hebben een belangrijke plek in de bijeenkomsten. Hier bouwen we het programma omheen. Samen kijken we op welke manier psychodrama –technieken jouw manier van werken kan verdiepen. Naast veel oefenen en ervaren, ruimen we ook tijd in voor reflectie.

Voorwaarden

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in je vakgebied. Je werkt als uitvoerend professional.

Vervolg

Na deze drie dagen kun je deelnemen aan
Verdiepend en actiegericht begeleiden Deel 2.

Wil je meer weten? Bel of mail ons, dan sturen we je het volledige opleidingsprogramma. .

Ervaringen Opleiding Deel 1 - Verdiepend en actiegericht begeleiden

Kerstin Schwarzmann, muziektherapeut en psychodramaregisseur

Ik had gehoopt dat ik door met anderen met Psychodrama bezig te zijn, het vuur ervoor in mezelf weer zou aanwakkeren. Dat gebeurde onmiddellijk en met een gemak waarvan ik zelf versteld stond. De begeleiding was erg prettig, zonder poespas en met veel humor.

Jeanette van de Zande, supervisor

Voor mij als planner was vooral het ongestructureerde bijzonder. De kennismaking met de halve rolwissel leek het enige geplande. De rest ontstond organisch. Het nodigde me uit om zelf met dingen te komen.
Ik ben toegekomen aan verder leren kennen van mezelf als aan oefenen met psychodrama vormen als supervisor/begeleider. Verbinding met mezelf en doelgericht zijn, is wat ik weer heel helder op mijn netvlies heb.