Verdiepend en actiegericht begeleiden

‹ naar overzicht aanbod

Drie dagen zelf actief aan de slag met psychodrama-technieken die je direct kunt inzetten in je eigen praktijk. Je oefent en ervaart zelf het effect. Zowel in je rol als professional als in de rol van je cliënt. Experimenteer en ervaar hoe het ook anders kan.

Verdiepend en actiegericht

Psychodrama zet jou en je cliént letterlijk in beweging. We gaan de vloer op. Dubbelen op de onderstroom. Werken met voorwerpen, stoelen, posities in de ruimte en rolwissel. De methode werkt zo krachtig omdat je doet, ervaart en reflecteert.

Het niet alleen rationeel begrijpen. Maar nieuwe inzichten ook daadwerkelijk ervaren. Dat is de kracht van psychodrama en het begin van een waardevolle verandering.

Voor wie?

Elke coach, supervisor, counsellor of psychosociaal therapeut, die affiniteit heeft met ervaringsgericht werken. Deze drie dagen zijn interessant voor jou als je:

  • Op zoek bent naar vernieuwing en inspiratie
  • Jouw manier van werken wilt verrijken
  • Met meer verdieping wilt werken

Wat levert het je op?

  • Je toolkit is uitgebreid
  • Je hebt plezier en ontvangt collegiale feedback
  • Je hebt nieuwe inzichten omtrent je professioneel handelen

Wat gaan we doen?

We werken met casuïstiek uit jullie dagelijkse praktijk. Jullie leervragen staan centraal en zijn leidend in het programma. Samen onderzoeken en kijken we op welke manier psychodrama jouw manier van werken kan verbreden en verdiepen. Naast veel oefenen en ervaren, ruimen we ook tijd in voor reflectie.

Deze drie dagen worden een creatief proces, dat we samen vormgeven. Hoe het precies zal verlopen? Dat ligt nog open. Maar wat we zeker weten: het wordt een leerproces met betekenis voor iedereen.

Vervolg

Na deze drie dagen kun je deelnemen aan het vervolg van: Verdiepend en actiegericht begeleiden.

Voorwaarden

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in je vakgebied. Je werkt als uitvoerend professional.

Wil je meer weten hoe deze drie dagen je professioneel handelen kan verrijken? Stuur ons een mailtje of bel. We vertellen je graag meer

Ervaringen Opleiding basis - Verdiepend en actiegericht begeleiden

Kerstin Schwarzmann, muziektherapeut en psychodramaregisseur

Ik had gehoopt dat ik door met anderen met Psychodrama bezig te zijn, het vuur ervoor in mezelf weer zou aanwakkeren. Dat gebeurde onmiddellijk en met een gemak waarvan ik zelf versteld stond. De begeleiding was erg prettig, zonder poespas en met veel humor.

Jeanette van de Zande, supervisor

Voor mij als planner was vooral het ongestructureerde bijzonder. De kennismaking met de halve rolwissel leek het enige geplande. De rest ontstond organisch. Het nodigde me uit om zelf met dingen te komen.
Ik ben toegekomen aan verder leren kennen van mezelf als aan oefenen met psychodrama vormen als supervisor/begeleider. Verbinding met mezelf en doelgericht zijn, is wat ik weer heel helder op mijn netvlies heb.