Verdiepend en actiegericht begeleiden

‹ naar overzicht aanbod

Zes dagen waarin je leert begeleiden vanuit je kern en eigen creativiteit. Met interventies die ontstaan in het moment. In het contact tussen jou en je cliënt.

Dit is de essentie van verdiepend en actiegericht begeleiden met psychodrama.

Hoe leer je verdiepend en actiegericht begeleiden? Door jezelf te ontwikkelen als zuiver instrument.

Voor wie?

Elke coach, counselor, psychosociaal therapeut of supervisor die:

 • Met de cliënt sneller tot de kern wil komen
 • Effectiever om wil gaan met moeilijk te veranderen gedragspatronen

Wat levert het je op?

 • Je creëert leerervaringen die beklijven
 • Je vertrouwt meer op je intuïtie
 • Je werkt met meer verdieping
 • Je koolkit is uitgebreid
 • Wat gaan we doen?

  Je oefent met verschillende psychodrama-technieken. Hiermee werk je op alle lagen van de persoonlijkheid. We maken een verbinden met modellen uit andere psychologische stromingen. Bijvoorbeeld uit de Gestalt en TA. Ook besteden we aandacht aan innerlijk waarnemen en waarnemen van de ander. Werken met stiltes en metaforen.

  Persoonlijke ontwikkeling

  Begeleiden vanuit je kern vraagt om zelfkennis en zelfbewustzijn. Daarom besteden we aandacht aan belemmerende overtuigingen en reflectie. Zodat je zelf krachtiger wordt als instrument en nog vrijer in je handelen.

  Aan de slag in je eigen beroepspraktijk

  Je experimenteert met het inzetten van psychodrama in je eigen praktijk. Leervragen die hieruit voortkomen krijgen een plek in de bijeenkomsten.

  Wil je weten hoe het jou verder kan brengen als professional? Dat vertellen we je graag.

  Voorwaarden

  Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in je vakgebied. Je hebt de drie dagen basis gevolgd of je op een andere manier bekwaamd in het werken met psychodrama.

Ervaringen Opleiding vervolg - Verdiepend en actiegericht begeleiden

Adriaan Kok, (leer)supervisor en docent

Deze leergang maakt de titel verdiepend coachen echt waar. Je leert de gevoelde relatie met de andere en met jezelf te ervaren en te waarderen. Vanuit die gevoelde relatie leer je niet alleen te vertrouwen op de interventie die vervolgens spontaan naar boven komt maar ook om die in te zetten in de begeleiding. Met regelmatig verbazend goed resultaat. Kortom, psychodrama heeft absoluut meerwaarde voor je professionele ontwikkeling als coach en/of supervisor.

Dana van Beek, coach en trainer

“Ik had van tevoren niet in kunnen schatten wat het effect van psychodrama is bij mijzelf en anderen. Het was veel verdiepender dan ik van tevoren had verwacht! Nu ik jullie beschrijving herlees, snap ik pas echt wat de bedoeling is.”

Ik voel mij helemaal thuis in deze vorm/werkwijze. Het heeft mij zelf geholpen om in het contact met de andere helemaal vrij te kunnen handelen met wat er op dat moment is.

Paulien Aaldering, Spiegelkabinet, coach en trainer

Door de ervaringsgerichte opzet heb ik kunnen oefenen en durf het daardoor met mijn cliënten aan te gaan. Ik durf meer op mezelf te vertrouwen hierin. Ik heb bovendien ontdekt dat mijn manier van werken met Aikido zich fantastisch laat combineren met psychodrama. Het leidt tot extra inzicht.

Ik hou ervan theorie en praktijk te matchen. Wat vaker stilstaan bij het theoretisch kader had ik wel fijn gevonden. Prachtig naslagwerk trouwens. Daar put ik nog dikwijls uit ter voorbereiding van een gesprek.