Verdiepend begeleiden

Van innerlijke verdeeldheid naar heelheid

‹ naar overzicht

Wanneer je als kind opgroeit in een omgeving die je behoeften en verlangens onvoldoende of niet erkent, niet accepteert, negeert, bestraft of zelfs misbruikt, raak je innerlijk verdeeld. 

Traumatische ervaringen, zoals bijvoorbeeld seksueel, lichamelijk en geestelijk geweld raken je in je ziel en hebben grote gevolgen op alle gebieden van je leven. Ze zijn van grote invloed op de ontwikkeling van je  identiteit, sociale contacten en loopbaan. De gevolgen gaan in je lijf zitten, hebben invloed op je brein en mentale gestel. Seksueel misbruik is bovendien zeer ingrijpend voor je seksuele ontwikkeling.

Leven vanuit innerlijke verdeeldheid

Een van de grootste gevolgen is dat je eigen innerlijke structuur verandert. je verliest de macht, je verliest je kind-zijn en je voelt je hopeloos en machteloos. 

Je past je snel aan en bent vooral gericht op het naar de zin maken voor de ander. Je verliest het contact met je gevoelens, je weet vaak niet wat je zelf graag wilt en je hebt moeite met het aangeven van je grenzen. Je bent onvoldoende in staat om je volledige potentieel in te zetten.

Het leven stroomt niet meer door je lijf

Het dagelijkse leven kost je regelmatig te veel energie en je kunt last hebben van (onverklaarbare) lichamelijke klachten, depressieve gevoelens. Een burn-out ligt op de loer.

De innerlijke verdeeldheid zorgt ervoor dat je blijvend op zoek bent naar waar je jezelf verloren bent.

Weer heel worden

Hiervoor is het belangrijk dat je je  bewust wordt van je overtuigingen en gevoelens waarvan je denkt dat ze van jezelf zijn, maar die in wezen van de dader zijn. Overtuigingen en gevoelens die je geïnternaliseerd hebt en die je belemmeren om vrijuit te leven

Herstellen van machtsmisbruik betekent de weg vrij maken voor wat al aanwezig is en diep verborgen is geraakt. Weer contact maken met je gevoelens en behoeftes om ruimte te creëren voor ontplooiing van je volledige potentieel.

Wil je leren hoe je mensen kunt begeleiden bij herstel van innerlijke verdeeldheid? Dan is deze opleiding iets voor jou. Bel of mail ons, We gaan graag met je in gesprek.