Onze kijk op begeleiden bij persoonlijke groei

‹ naar overzicht

Begeleiding bij herstel van innerlijke verdeeldheid vraagt om een procesgerichte aanpak op alle lagen van de persoonlijkheid en om heling op zijnsniveau.

Begeleiden vanuit kern

Om met je cliënt naar de oorsprong van zijn belemmerende patronen te gaan is het belangrijk dat jij in heelheid aanwezig bent. De cliënt ervaart dan jouw innerlijke stevigheid. Dit biedt veiligheid om in contact te komen met onverwerkte pijn. Om gevoelens te benoemen, conflicten aan te gaan en te experimenteren met nieuw gedrag.

Je bent een zuiver instrument

Wanneer je begeleidt vanuit je kern, spelen je eigen gevoelens, behoeften en belemmerende gedachten niet onbewust door in het contact met je cliënt. Dit geeft helderheid in jullie relatie. Je voelt zuiver aan wat er in je cliënt leeft en wat hij op jouw projecteert (overdracht). Hier kun je bewust mee omgaan omdat je vrij en authentiek bent in je handelen.

Je zet je volledige potentieel en eigen creativiteit in. En hebt vertrouwen in de potentie en zelfoplossend vermogen van je cliënt.

Professionele ontwikkeling

Om te kunnen begeleiden vanuit heelheid, hebben wij net zoals onze cliënten, ons eigen persoonlijke werk te doen. Afmaken van wat nog niet af is uit je geschiedenis. Helen van oude pijn en doorbreken van patronen die je nog belemmeren in je leven en werk. Hoe groter je zelfbewustzijn hoe krachtiger je bent als instrument.

Je overstijgt de technieken, modellen en werkvormen die je inzet. Je wordt meester in je vak en draagt bij aan duurzame verandering.

Persoonlijke ontwikkeling is dan ook een belangrijk onderdeel van onze opleiding.

Wil je meer weten? Bel of mail ons, we gaan graag met je in gesprek.