Onze kijk op begeleiden na seksueel misbruik

‹ naar overzicht

Begeleiding bij herstel van seksueel misbruik vraagt om een procesgerichte aanpak op alle lagen van de persoonlijkheid en om heling op zielsniveau.

Begeleiden vanuit kern

Om met je cliënt naar de oorsprong van zijn belemmerende patronen te gaan is het belangrijk dat jij in heelheid aanwezig bent. De cliënt ervaart dan jouw innerlijke stevigheid. Dit biedt veiligheid om in contact te komen met onverwerkte pijn. Om gevoelens te benoemen, conflicten aan te gaan en te experimenteren met nieuw gedrag.

Professionele ontwikkeling

Om te kunnen begeleiden vanuit heelheid, hebben wij net zoals onze cliënten, ons eigen persoonlijke werk te doen. Afmaken van wat nog niet af is uit onze jeugd. Helen van oude pijn en doorbreken van patronen die je nog belemmeren in je professioneel handelen.

Jezelf als belangrijkste instrument

Dit doorgaande leerproces vergroot je zelfbewustzijn, waardoor je steeds krachtiger wordt als instrument. Je eigen gevoelens, behoeften en belemmerende gedachten spelen niet meer onbewust door in het contact met je cliënt. Je voelt zuiver aan wat er in de ander leeft en wat hij op jouw projecteert. Hier kun je bewust mee omgaan.

Meester in je vak

Je wordt steeds vrijer en authentieker in je handelen. Je zet je volledige potentieel en eigen creativiteit in. En je hebt vertrouwen in de potentie en zelfoplossend vermogen van je cliënt. Je overstijgt de technieken, modellen en werkvormen die je inzet. Je wordt meester in je vak en draagt bij aan duurzame verandering.

Persoonlijke ontwikkeling is dan ook een belangrijk onderdeel van onze opleiding.

Wil je meer weten? Bel of mail ons, we gaan graag met je in gesprek.