Onze kijk op begeleiding

In onze kijk op begeleiding van slachtoffers van (seksueel) machtsmisbruik, ben je zelf het belangrijkste instrument waarmee je werkt.
Heling op zielsniveau

Herstel van (seksueel) machtsmisbruik en andere vormen van emotionele verwaarlozing, vraagt om gedegen kennis, een aanpak op alle lagen van de persoonlijkheid, en om heling op zielsniveau.

Begeleiden vanuit je kern

Om met je cliënt naar deze diepere lagen en de oorsprong van zijn belemmerende patronen te gaan, is het belangrijk dat jij in heelheid aanwezig bent. De cliënt ervaart dan jouw innerlijke stevigheid. Dit biedt de veiligheid die nodig is om in contact te komen met onverwerkte pijn. Om gevoelens te benoemen, conflicten aan te gaan en te experimenteren met nieuw gedrag.

Persoonlijk werk

Om te kunnen begeleiden vanuit heelheid, hebben wij net zoals onze cliënten, ons eigen persoonlijke werk te doen. Bewust worden en loskomen van onze eigen belemmerende patronen en helen van oude pijn.

Jij als zuiver instrument

Op deze manier ontwikkel je jezelf als zuiver instrument. Je voorkomt dat je onbewust en onbedoeld de cliënt gebruikt (misbruikt) voor het vervullen van jouw nog onvervulde behoeftes. Er is ruimte om zuiver aan te voelen wat er in de ander leeft en wat hij/zij op jouw projecteert. Hier kun je bewust mee omgaan.

Je bent vrij, authentiek en creatief in je professioneel handelen. Daarnaast heb je vanuit je eigen stevigheid, vertrouwen in de potentie en het zelfoplossend vermogen van je cliënt.

Meester in je vak

Persoonlijke ontwikkeling is dan ook een belangrijk onderdeel van onze opleidingsactiviteiten. Je overstijgt de technieken, modellen en werkvormen die je inzet en je wordt meester in je vak.

Verdiepend en actiegericht

Dat is de essentie van onze manier van begeleiden en opleiden. Spelenderwijs kom je tot de kern en ontstaat er ruimte om te experimenteren met ander gedrag.

Misschien vind je dit ook interessant

Opleiding Begeleiding bij herstel na (seksueel) machtsmisbruik

In deze opleiding vergroot je je kennis en vaardigheden in het begeleiden van volwassenen na (seksueel) machtsmisbruik.

Supervisie Traumaseksuologie

Deze supervisie versterkt jouw professioneel handelen als begeleider, in het werken met slachtoffers van (seksueel) machtsmisbruik in hun jeugd.