Onze kijk op begeleiding

In onze kijk op begeleiding van slachtoffers van (seksueel) machtsmisbruik, ben je zelf het belangrijkste instrument waarmee je werkt.
Heling op zielsniveau

Herstel van (seksueel) machtsmisbruik en andere vormen van emotionele verwaarlozing, vraagt om gedegen kennis, een aanpak op alle lagen van de persoonlijkheid, en om heling op zielsniveau.

Begeleiden vanuit je kern

Om met je cliënt naar deze diepere lagen en de oorsprong van zijn belemmerende patronen te gaan, is het belangrijk dat jij in heelheid aanwezig bent. De cliënt ervaart dan jouw innerlijke stevigheid. Dit biedt de veiligheid die nodig is om in contact te komen met onverwerkte pijn. Om gevoelens te benoemen, conflicten aan te gaan en te experimenteren met nieuw gedrag.

Persoonlijk werk

Om te kunnen begeleiden vanuit heelheid, hebben wij net zoals onze cliënten, ons eigen persoonlijke werk te doen. Bewust worden en loskomen van onze eigen innerlijke bezetter, helen van oude pijn en doorbreken van patronen die je nog belemmeren in je professioneel handelen.

Jij als zuiver instrument

Op deze manier ontwikkel je jezelf als belangrijkste instrument.Je eigen gevoelens, behoeften en belemmerende gedachten spelen niet meer onbewust door in het contact met je cliënt. Je voelt zuiver aan wat er in de ander leeft en wat hij/zij op jouw projecteert. Hier kun je bewust mee omgaan.

Inzet van je volledige potentieel

Begeleiding bij herstel na (seksueel) machtsmisbruik vraagt om vrij en authentiek handelen. Inzet van je volledige potentieel en werken vanuit je eigen creativiteit. Daarnaast heb je vertrouwen in de potentie en het zelfoplossend vermogen van je cliënt.

Persoonlijke ontwikkeling is dan ook een belangrijk onderdeel van onze opleidingsactiviteiten. Overstijg de technieken, modellen en werkvormen die je inzet. En wordt meester in je vak.

Verdiepend en actiegericht

Dat is de essentie van onze manier van begeleiden en opleiden. Spelenderwijs kom je tot de kern en ontstaat er ruimte om te experimenteren met ander gedrag.

Misschien vind je dit ook interessant

Opleiding Begeleiding bij herstel na (seksueel) machtsmisbruik

In deze opleiding vergroot je je kennis en vaardigheden in het begeleiden van volwassenen na (seksueel) machtsmisbruik.

Supervisie Traumaseksuologie

Deze supervisie versterkt jouw professioneel handelen als begeleider, in het werken met slachtoffers van (seksueel) machtsmisbruik in hun jeugd.