Onze kijk op persoonlijk en professioneel begeleiden

‹ naar overzicht

Begeleiding bij herstel van seksueel misbruik vraagt om een procesgerichte aanpak op alle lagen van de persoonlijkheid en om heling op zielsniveau.

Begeleiden vanuit je kern

Om met je cliënt naar de oorsprong van zijn belemmerende patronen te gaan is het belangrijk dat jij in heelheid aanwezig bent. De cliënt ervaart dan jouw innerlijke stevigheid. Dit biedt de veiligheid die nodig is om in contact te komen met onverwerkte pijn. Om gevoelens te benoemen, conflicten aan te gaan en te experimenteren met nieuw gedrag.

Om te kunnen begeleiden vanuit heelheid, hebben wij net zoals onze cliënten, ons eigen persoonlijke werk te doen. Bewust worden en loskomen van onze eigen innerlijke bezetter, helen van oude pijn en doorbreken van patronen die je nog belemmeren in je professioneel handelen.

Jezelf als belangrijkste instrument

Op deze manier ontwikkel je jezelf als belangrijkste instrument. Je eigen gevoelens, behoeften en belemmerende gedachten spelen niet meer onbewust door in het contact met je cliënt. Je voelt zuiver aan wat er in de ander leeft en wat hij op jouw projecteert. Hier kun je bewust mee omgaan.

Meester in je vak

Hoe meer heel je zelf bent, hoe meer je kunt handelen vanuit je kern: vrij en authentiek. Je zet je volledige potentieel en eigen creativiteit in. En je hebt vertrouwen in de potentie en zelfoplossend vermogen van je cliënt. Je overstijgt de technieken, modellen en werkvormen die je inzet. Je wordt meester in je vak en draagt bij aan duurzame verandering.

Persoonlijke ontwikkeling is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding tot Traumaseksuoloog CP.

Wil je meer weten? Bel of mail ons we gaan graag met je in gesprek.