Opleiding en begeleiding

Bij herstel na seksueel misbruik

‹ naar overzicht

Seksueel misbruik is een ingrijpende, traumatische ervaring. Het ontwricht je leven en heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van je eigen (seksuele)identiteit.

Seksueel misbruik raakt je in je ziel en zorgt er voor dat je blijvend op zoek bent naar je zelf. Naar waar je jezelf verloren bent.

Psychische dwarsleasie

Je eigen innerlijke structuur verandert en je raakt innerlijk verdeeld. Dit verlamt je persoonlijkheid, snoert je mond en blokkeert je levensenergie.

Je gaat jezelf richten op het welbevinden van de ander en maakt je eigen behoeftes hieraan ondergeschikt. Je verbergt je kwetsbaarheid en gedraagt je flink en sterk. Uiten van je gevoelens is moeilijk omdat je hiermee het contact verloren hebt. Open tijd aangeven van je grenzen is lastig omdat je ze niet meer goed voelt.

Je bent onvoldoende in staat om je volledige potentieel in te zetten en het dagelijkse leven kost je regelmatig te veel energie. Je kunt last hebben van (onverklaarbare) lichamelijke klachten.

Traumaseksualiteit

Je eigen seksuele ontwikkeling raakt verstoord en er ontstaat twijfel over je eigen seksuele identiteit. En verwarring over intimiteit en seksualiteit waardoor het moeilijk wordt om gezonde intieme relaties aan te gaan.

Actief slachtofferschap

Door herhalend gedrag dat voortkomt uit de schade van het misbruik, kom je steeds weer in dezelfde situaties terecht. In conflict met autoriteiten of in een relatie die niet werkt. En je bent onmachtig om hier zelf een ander en adequaat antwoord op te vinden.

Begeleiding en opleiding

We begeleiden mensen individueel en in kleine groepen.

In de opleiding Traumaseksuologie leer je mensen begeleiden bij het herstellen van seksueel misbruik. Zodat zij daadwerkelijk de regie over hun eigen leven terug krijgen en hun volledige potentieel kunnen inzetten.

Bel of mail ons, we gaan graag met je in gesprek of mailen je het volledige opleidingsprogramma.