Mijn inspiratiebron

De verloren seconde komt tot leven

In de zomer van 2018 kwam een verloren seconde uit mijn leven, weer in mij tot leven. Ik was op de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur, in de Kunsthal in Rotterdam. Het beeld van Tobias Schalken – His unexpected retur, kwam regelrecht bij mij binnen.

Het kleine meisje dat in haar mooie witte jurkje voorovergebogen op een houten tafeltje lag, bleek toen ik dichter bij kwam een grote behaarde mannenarm te hebben. Het greep me letterlijk naar de keel. In de armen van mijn geliefde kwamen diep vanuit mijn lichaam, met grote golven, mijn tranen vrij.

Blijvend op zoek naar waar ik mezelf verloren ben

Ik wist niet dat de gevolgen van het seksueel en verbaal grensoverschrijdende gedrag van mijn vader, meer dan veertig jaar geleden, nog zo diep verstopt zat in mijn lichaam. Ik had het idee dat ik mezelf na therapie en allerlei opleidingen, daar inmiddels wel van bevrijd had. Ik voelde echter ook dat in dit moment het antwoord kon zitten op de steeds weer terugkerende periodes van stagnatie en leegte. En mijn blijvende zoektocht naar de zin van mijn bestaan.

Regie over mijn eigen leven terug

In de opleiding Traumaseksuologie bij Peter John Schouten en Loes Stolker heb ik gedaan wat ik nog te doen had. Hardop zeggen dat ook ik slachtoffer ben van seksueel machtsmisbruik. Niet langer bagatelliseren en de dader als bezetter in mij, uit mijn systeem werken. Zodat niet hij maar ik eindelijk de regie over mijn eigen leven terug heb.

Betekenis geven

Ik kwam weer thuis in mezelf en weet precies wat ik nog te doen heb in mijn leven. Geen twijfel over mogelijk. Begeleiden van mensen die slachtoffer zijn van (seksueel) machtsmisbruik en
opleiden van professionals om met deze groep te werken. Op basis van de theorie over Traumaseksualiteit en door middel van psychodrama. Speels, verdiepend en actiegericht.

Samenwerking

In onze leergangen en groepen werk ik samen met Gerard Rotering, een zeer ervaren loopbaancoach, trainer en psychodramaregisseur. Onze samenwerking en aanpak kenmerkt zich door een juiste balans tussen ernst en humor, diepgang en lichtheid en tussen richting en ruimte geven.

Op onze website kun je van alles lezen over onze visie op begeleiden en opleiden, tramaseksualiteit, waarom we graag met groepen werken, en wat ons aanbod is.

We ontmoeten je graag en je bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek.
Bel of mail ons gerust, we gaan graag met je in gesprek.

Hettie Nijhof

Wie zijn wij?

Gerard Rotering

Loopbaanprofessional, coach, trainer en psychodramaregisseur

Hettie Nijhof

Supervisor, coach, trainer en psychodramaregisseur