Selecteer een pagina

Traumaseksuologie en Psychodrama

Ervaringsgericht, verdiepend en effectief

Traumaseksuologie en Psychodrama is een ervaringsgerichte en verdiepende manier van begeleiden. Die je direct in beweging zet en doorwerkt in je dagelijks leven.

De schade van seksueel misbruik is diepgaand en verstrekkend. Het raakt je in je kern (ziel), verstoord je (seksuele) identiteitsontwikkeling en heeft invloed op alle gebieden van je dagelijks leven.

Ervaringsgericht leren

Herstel na seksueel misbruik vraagt om een systemische manier van kijken en om een ervaringsgerichte manier van leren. Om een aanpak op alle lagen van je persoonlijkheid en om heling op zielsniveau. Zodat je patronen en belemmerende gedachten die ontstaan zijn door het misbruik, ook daadwerkelijk kunt doorbreken en loslaten. En nieuw gedrag kunt integreren in je kern, in heel je lijf.

Traumaseksuologie en Psychodrama

Dit is een een vernieuwende en effectieve methodiek voor begeleiding bij herstel, ontwikkeld door Peter john Schouten, 2020). Het is een ervaringsgerichte, verdiepende en actiegerichte manier van begeleiden, die je direct in beweging zet. Dat wat je leert tijdens de begeleidingsmomenten, werkt door in je dagelijks leven.

Door te werken met opstellingen, stoelen, en rolwissels, kom je snel en spelenderwijs tot de kern en ontstaat er ruimte om te experimenteren met ander gedrag. Het is een krachtige manier van leren omdat je direct ziet en ervaart wat er in jou, in de ander en tussen jou en de ander gebeurt. Ook het effect van nieuw gedrag wordt direct zichtbaar en voelbaar, waardoor het beter beklijft.

Wil je meer lezen over de schade en de weg naar herstel?

Klik hier naar verschillende artikelen die daarover gaan.

Hettie Nijhof

Misschien vind je dit ook interessant

Workshop

Je vergroot je kennis over de specifieke schade van seksueel misbruik en hoe deze hersteld kan worden.

Misschien vind je dit ook interessant

Het Moment

De eerste seconde van seksueel misbruik is alles bepalend.

De Tussentijd

Je misbruik ervaring sluimert op de achtergrond.