Verdiepend en actiegericht

Voor persoonlijke groei van binnenuit

Verdiepend en actiegericht. Dat is de essentie van onze manier van begeleiden en opleiden. Spelenderwijs kom je tot de kern en ontstaat er ruimte om te experimenteren met ander gedrag.

Doen en ervaren

Met iemand praten over je ervaring, begeleidingsvraag en gevoelens lucht op. Rationeel analyseren en reflecteren, geeft nieuwe inzichten. En bij ons ga je nog een stapje verder.

Wij zetten ervaringsgerichte werkvormen in, waardoor ook zichtbaar wordt wat er bij jou in de onderstroom leeft. Je gevoelens, wensen, drijfveren en verlangens. Maar ook onverwerkte pijnlijke ervaringen uit je jeugd. Deze zijn vaak de bron van je belemmerende gedachten en ineffectieve patronen.

Duurzaam veranderen

Dit doen we omdat wij gaan voor duurzaam veranderen. We werken met jou aan een bodem waarin nieuw gedrag ook echt kan beklijven. Hiervoor is het soms belangrijk dat je ingrijpende ervaringen nog eens onder ogen ziet om ze te kunnen helen. Zodat je patronen en gedachten die niet meer effectief zijn ook daadwerkelijk los kunt laten. En nieuw gedrag kunt integreren in je kern, in je systeem, in heel je lijf.

Psychodrama

We werken met voorwerpen, stoelen, opstellingen en rolwissels. Hierdoor ervaar je (nieuwe) inzichten ook daadwerkelijk. Je kunt volop experimenteren met ander gedrag en daarvan ook het effect op jezelf en de ander ervaren. Het is een vorm van spontaan spel, laagdrempelig, serieus en met humor.

Psychodrama zet je direct in beweging en werkt door in je dagelijkse leven.

Lees hieronder bij welke activiteiten we deze manier van werken, inzetten.

Begeleiding

Wil jij een volgende stap zetten in je herstel na seksueel misbruik. Kijk hier naar mijn aanpak om de regie over je eigen leven terug te krijgen. Of vergroot jouw ruimte om eigen keuzes te maken en de kans op een baan die echt bij je past, via een loopbaantraject

Nascholing

Begeleid jij mensen met een jeugdtrauma? Dan is de Opleiding: begeleiding bij herstel na (seksueel) machtsmisbruik, misschien wel iets voor jou. Of een gerichte Supervisie op dit gebied.

Misschien vind je dit ook interessant

Onze kijk op begeleiding

In onze kijk op begeleiden van slachtoffers van (seksueel) machtsmisbruik ben je zelf het nelangrijkste instrument waarmee je werkt.

Misschien vind je dit ook interessant

Supervisie Traumaseksuologie

Deze supervisie versterkt jouw professioneel handelen als begeleider, in het werken met slachtoffers van (seksueel) machtsmisbruik in hun jeugd.

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching vergroot jouw ruimte om eigen keuzes te maken en de kans op een baan die het beste bij je past.