Psychodrama

Met psychodrama creëer je spelenderwijs ruimte voor verdieping en kom je snel bij je kern. In de ruimte die dan ontstaat kun je experimenteren met nieuw gedrag.

Verdiepend en actiegericht

Praat je over een leervraag, dan zit je in je hoofd. Wanneer je speelt, ben je in het moment. Je komt los van het denken; je doet en je ervaart. In de ruimte die dan ontstaat, komt omhoog wat anders verborgen blijft. Dat wat onder de oppervlakte ligt wordt zichtbaar.

Psychodrama werkt krachtig omdat je nieuwe inzichten daadwerkelijk ervaart, je reflecteert op je handelen en experimenteert met nieuw gedrag.

Een deelnemer verwoorde het als volgt:

“Psychodrama vind ik een krachtige, bevrijdende en efficiënte methode. Krachtig door de directheid. Bevrijdend voor zowel coachee als coach door het speelse én verdiepende karakter. Efficiënt omdat je sneller dan met alleen praten tot de kern komt.”

Psychodrama zet je direct in beweging en werkt door in je dagelijkse leven.

In de groep en in individuele begeleiding

Psychodrama werkt het meest effectief in een groep. Doordat deelnemers een actieve bijdrage leveren (bijvoorbeeld door het vervullen van rollen) in het uitwerken van elkaars leervragen, is het rendement voor iedereen hoog. Psychodrama werkvormen en technieken kun je ook goed gebruiken in coaching, counseling en individuele therapie.

Verbinding met andere theorien en methoden

Psychodrama is een systemische manier van werken en heeft veel raakvlakken met bijvoorbeeld Familieopstellingen en Voice Dialogue. Psychodrama is een driedimensionale manier van begeleiden die goed te combineren is met modellen uit andere psychologische stromingen.

Met psychodrama komen modellen tot leven wat het leerrendement voor de cliënt versterkt.

Wil je ontdekken hoe psychodrama jouw manier van begeleiden en persoonlijke ontwikkeling kan verrijken?
Dan is deel 1 van de opleiding Verdiepend en actiegericht begeleiden iets voor jou.

Bel of mail ons, We vertellen je graag meer.