Wat is psychodrama?

Psychodrama is een methode. Een ervaringsgerichte manier van werken, waarbij je een individuele leervraag uitwerkt in een levensecht spel. Psychodrama helpt je om richting te geven aan je werk en leven.

Psychodrama in een groep

De kracht van de methode komt het beste tot zijn recht in een klassiek psychodrama in een groep. Wanneer je jouw leervraag – met je medespelers – onderzoekt, geeft dat een rijkdom aan nieuwe inzichten. Zowel voor degene wiens leervraag centraal staat, als voor de mede spelers en andere groepsleden.

Psychodrama in individuele begeleiding

Psychodrama werkvormen en technieken kun je ook goed gebruiken in coaching, supervisie en counseling. Je spreekt dan van mono-drama. Ook zijn psychodrama technieken vaak terug te vinden in andere ervaringsgerichte oefeningen. Psychodrama heeft raakvlakken met (familie)opstellingen en Voice Dialogue.

Krachtige en intense manier van werken en leren

De methode werkt zo krachtig, omdat je ervaart, reflecteert en actief experimenteert met nieuw gedrag. Hoe kan het anders? Psychodrama zet je direct in beweging. En het werkt door in je dagelijkse praktijk.

Speels en verdiepend

In psychodrama creëer je spelenderwijs ruimte voor verdieping en kom je bij je kern. Praat je over een leervraag, dan zit je in je hoofd. Wanneer je speelt, ben je in het moment. Je komt los van het denken; je doet en je ervaart. Je beweegt onbevangen en vrij. In de ruimte die dan ontstaat, komt omhoog wat anders verborgen blijft. Dat wat vaak heel dicht onder de oppervlakte ligt, wordt voelbaar en zichtbaar. Je eigen wijsheid.

Doorbreken van patronen

Daar begint de verandering, in het doorbreken van vastzittende en ineffectieve patronen. Want heb je eenmaal ervaren dat het anders kan, dan gaat de beweging door. Als vanzelf. Psychodrama maakt de weg vrij voor alles wat jij in je hebt.

Ontdek de kracht van psychodrama

Wij geloven: de waarde en impact van deze methode moet je ervaren.  Ontdekt hoe deze methode jouw persoonlijke ontwikkeling en professioneel handelen kan verrijken. Daarom organiseren we regelmatig een basisopleiding van drie dagen. Doe je een keer mee?