Artikelen

Op deze pagina kun je korte artikelen lezen over de schade van seksueel misbruik, de gevolgen daarvan en de weg naar herstel.
Ze zijn gebaseerd op de Traumaseksuologie. 

Chinese geneeswijze

Om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren en het behandelen van trauma gerelateerde lichamelijke klachten.

Wat is nodig voor herstel?

Voor herstel is een diepgaande, ervaringsgerichte, lichaamsgerichte, multidisciplinaire en integrale aanpak nodig.

Van overleven naar leven

Herstel gaat over de beweging van overleven naar leven. En het realiseren van een zin- en betekenisvol bestaan.

Gevolgen van de schade

Als je weet wat de schade van seksueel misbruik is, kun je deze herstellen. Het is belangrijk dat je deze en de gevolgen daarvan, gaat zien.

De Schade

Als je weet wat de schade van seksueel misbruik is, kun je deze herstellen. Het is belangrijk dat je deze en de gevolgen daarvan, gaat zien.

Het Moment

Het eerste moment, de eerste seconde van seksueel misbruik is bepalend. Alles wat daarna gebeurt, verdiept de ervaring van dat eerste moment.

Psychodrama

Psychodrama is een ervaringsgerichte manier van leren, verdiepend en actiegericht. Zet je in beweging en werkt door in je dagelijks leven.

Onder ogen zien

Onderogen zien van wat je is gebeurd is de eerste stap in het verwerkingsproces. Stoppen met bagatelliseren, je geheim doorbreken en voorbij je schaamte-en schuldgevoelens.

De Tussentijd

De Tussentijd is de periode tussen je misbruikervaring(en) en het moment waarop je ziet hoe de gevolgen daarvan je dagelijkse leven op alle gebieden beïnvloedt.

Traumaseksuologie

Traumaseksuologie beschrijft de schade van seksueel misbruik in de jeugd, de gevolgen daarvan en hoe deze hersteld kan worden.