Selecteer een pagina

Wat is nodig voor herstel?

voor het hervinden van je levensenergie?

Een aanpak waarin herstel van de schade centraal staat en jij eigen regie hebt.

De schade is diepgaand

Seksueel misbruik is een aanslag op de kern van je persoonlijkheid en heeft een grote invloed op je identiteitsontwikkeling en verstoort je seksuele ontwikkeling. Je raakt innerlijk verdeeld, ontwikkeld belemmerende gedachten en de inzet van je eigen potentieel blokkeert. De schade van misbruik gaat in je lijf zitten, in al je vezels en cellen. Het blokkeert de vrije stroom van je levensenergie.

De gevolgen reiken

Wanneer je de schade niet hersteld, ervaar je (op latere leeftijd) problemen op het gebied van werk, studie, sociale contacten, intimiteit en seksualiteit, vrije tijd, financiƫn en in de opvoeding van de kinderen. Ook krijgen veel mensen last van lichamelijk (onverklaarbare) klachten en gezondheidsproblemen.

Herstel van de schade

Herstel van de schade is dan ook essentieel omdat we hiermee de oorzaak van klachten en problemen in het dagelijks leven aanpakken. Dit vraagt om een diepgaande, ervarings- en lichaamsgerichte manier van werken en leren op alle lagen van je persoonlijkheid.

Hiervoor werk ik met de methodiek Traumaseksuologie en Psychodrama.

Multidisciplinair en integraal samenwerken

Omdat de schade op psychisch en lichamelijk vlak diepgaand is en de gevolgen daarvan verstrekkend, is een multidisciplinaire aanpak vaak effectief.

Ik werk samen met professionals uit de reguliere GZ, GGZ, Jeugdzorg, WMO en complementaire zorg, job- en leefstijl coaches. Met vakspecialisten op het gebied van EMDR, herstel van (onverklaarbare) lichamelijke klachten, bewegen, massage, ademhaling, loopbaan, werk en re-integratie (tweede spoor).

Wat kun je zelf thuis doen?

Er zijn ook veel activiteiten die een bijdrage kunnen leveren aan je herstel. Denk bijvoorbeeld aan: muziek luisteren en maken, zingen – stembevrijding, creatief bezig zijn, wandelen, sporten, dansen, tai chi, ontspanningsoefeningen, mindfulness, mediteren en yoga.

Wil je weten hoe een begeleidingstraject er voor jou uit kan zien?
Klik hier voor meer informatie.

Hettie Nijhof

Misschien vind je dit ook interessant

Therapeutische begeleiding

gericht op het terugkrijgen van de regie over je leven

Misschien vind je dit ook interessant

Traumaseksuologie

beschrijft de schade van seksueel misbruik, de gevolgen daarvan en hoe deze hersteld kan worden

Psychodrama

is een ervaringsgerichte manier van leren die je direct in beweging zet en doorwerkt in je dagelijkse leven.