Selecteer een pagina

Wat is nodig voor herstel?

voor het hervinden van je levensenergie?

Een aanpak waarin herstel van de schade centraal staat en jij eigen regie hebt. Want hiermee pakken we de oorzaak van je klachten en problemen aan. En geven we je de macht terug die je in het misbruik verloren bent.

De schade is diepgaand

De schade van misbruik gaat in je lijf zitten, in al je vezels en cellen. Het blokkeert de vrije stroom van je levensenergie. Seksueel misbruik is een aanslag op de kern van je persoonlijkheid, het heeft grote invloed op je identiteitsontwikkeling en verstoort je seksuele ontwikkeling. Je raakt innerlijk verdeeld, ontwikkeld belemmerende gedachten en de inzet van je eigen potentieel blokkeert.

De gevolgen reiken

Je ervaart (op latere leeftijd) bijvoorbeeld problemen op het gebied van werk, studie, sociale contacten, intimiteit en seksualiteit, vrije tijd, financiƫn en in de opvoeding van de kinderen. Ook krijgen veel mensen last van lichamelijk (onverklaarbare) klachten en gezondheidsproblemen.

Multidisciplinaire en integrale aanpak

Begeleiding vraagt dan ook om een aanpak die gericht is op herstel van lichaam/fysiek en geest/psychisch. Het vraagt om een diepgaande, ervaringsgerichte en lichaamsgerichte manier van werken en leren op alle lagen van je persoonlijkheid.

Hiervoor werk ik met de methodiek Traumaseksuologie en Psychodrama en integreer hierin kennis, handvatten en werkvormen uit de sensormotori psychotherapie, trauma gerelateerde dissociatie, gedragstherapie en systemisch werken.

En werk ik nauw samen met Ilse Erich, deskundig op het gebied van therapeutische massage, accupunctuur, voeding- en leefstijl op basis van de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Naast deze basis aanpak werk ik ook samen met andere vakspecialisten op het gebied van EMDR, adem coaching, loopbaancoaching, job coaching en re-integratie (tweede spoor).

Wat kun je zelf thuis doen?

Er zijn veel activiteiten die een bijdrage kunnen leveren aan je herstel. Denk bijvoorbeeld aan: muziek luisteren en maken, zingen – stembevrijding, creatief bezig zijn, wandelen, sporten, dansen, tai chi, ontspanningsoefeningen, mindfulness, mediteren en yoga.

Wil je weten hoe een begeleidingstraject er voor jou uit kan zien?
Klik hier voor meer informatie.

Hettie Nijhof

Misschien vind je dit ook interessant

Therapeutische begeleiding

gericht op het terugkrijgen van de regie over je leven

Misschien vind je dit ook interessant

Traumaseksuologie

beschrijft de schade van seksueel misbruik, de gevolgen daarvan en hoe deze hersteld kan worden

Psychodrama

is een ervaringsgerichte manier van leren die je direct in beweging zet en doorwerkt in je dagelijkse leven.